Puzzel Pearl Pixel Art

€19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Meisje met de parel is een olieverfschilderij van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer uit de Gouden Eeuw, gedateerd c. 1665. Het is zijn beroemdste kunstwerk.

Meisje met de parel is geen portret, maar een 'tronie': een schilderij van een denkbeeldige figuur. Terwijl veel van Vermeers schilderijen vrouwen afbeelden die betrokken zijn bij dagelijkse taken, zoals karweitjes, lezen of schrijven, laat Girl with a Pearl Earring een niet-geïdentificeerde jonge vrouw zien die niets anders doet dan over haar schouder kijken om de toeschouwer recht in de ogen te kijken.

Johannes Vermeer was een Nederlandse schilder uit de barokperiode, bekend om zijn huiselijke interieurscènes uit het 17e-eeuwse leven, opmerkelijk vanwege hun zuiverheid van licht en vorm. Tijdens zijn leven heeft hij relatief weinig schilderijen gemaakt, slechts minder dan 40 zijn er vandaag de dag bekend.

Vermeer werkte langzaam en nauwgezet en gebruikte vaak zeer dure pigmenten. Hij wordt vereerd als een meester van het licht; in het schilderij reflecteert het licht anders op de huid, lippen, kleding en oorbel van het meisje.

Afmeting: 61 x 46 cm

Materiaal: karton

Details: 500 stukjes

0 sterren op basis van 0 beoordelingen