Vaas Bloemenwaaier Delftsblauw

€22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (6)

De waaiervormige bloemenhouder is een van de vele types vazen met tuiten die in de 17e eeuw in Delft werden geproduceerd. De vroegste waaiervorm was de ‘quintel’: een samengestelde bloemenhouder met vijf vaasjes op een rij. Later werden ovaal- en hartvormige vazen gemaakt met twee of drie uitwaaierende rijen tuiten.

Deze vaas heeft een chinoiserie-decoratie waarbij de motieven deels een Europese oorsprong hebben en deels gebaseerd zijn op de Chinese Wanli-stijl.

De mooiste 17e-eeuwse bloemenhouders zijn gemaakt door de Delftse plateelbakkerij De Grieksche A, in de periode dat Adrianus Kocx eigenaar was. Mary II, de Engelse vrouw van Willem III, stadhouder van Nederland en koning van Engeland van 1688 tot 1702, was dol op blauwwit porselein en aardewerk. Ze was een goede klant van De Grieksche A.

Met dit bouwpakket maakt u zelf een Delftsblauwe bloemenwaaier met twee rijen van vijf tuitjes.

Afmeting: gebouwd 21 x 16 x 9 cm

Materiaal: gerecycled polypropyleen

Details: deze vaas is eenvoudig in elkaar te zetten zonder schaar of lijm, instructies aan de binnenkant van de verpakking, polypropyleen is bestand tegen water, binnenin zit een bakje waar het water in kan

0 sterren op basis van 0 beoordelingen