Origami Hollandse Tulpen

€13,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (12)

Geen Nederland zonder tulpen. Toch komt de tulp oorspronkelijk niet uit Nederland, maar uit Turkije. Hoewel afbeeldingen van de bloem al vanaf het begin van de 16e eeuw in Europa bekend waren, duurde het tot 1594 voor de eerste bloeiende tulp in Nederland te zien was in de Leidse hortus.De tulp was direct zo'n sensatie dat hij op een nacht gestolen werd. En de legende gaat dat in die nacht de tulpenteelt in Nederland is begonnen.

Behalve gewone rode en gele tulpen, verschenen er ook -naar later bleek door een virus- fraai getekende exemplaren met lijnen en vlammen. De fascinatie voor de bloem nam hierdoor in de 17e eeuw alleen maar toe. De onberekenbaarheid van de bol maakte hem onderwerp van speculatie en uiteindelijk windhandel. De meest gewaardeerde tulp Semper Augustus werd verkocht voor de prijs van een grachtenpand. Op 24 februari 1637 stortte de handel in en kwam de tulp weer in rustiger vaarwater.

Materiaal: papier

Details: met dit pakket zijn 24 tulpen te maken: 8 rood/gele, 8 paars/witte en 8 rood/witte, bouwinstructie op de binnenkant van de verpakking, nodig: lijm of plakband, rond potlood en schaar

0 sterren op basis van 0 beoordelingen