Kerststal Delftsblauw

€11,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Delfts blauw met een gouden randje.

Maak met deze set een volledige kerststal van karton.

De eerste kerststal werd gebouwd in 1223 door Fransiscus van Asissi. Hij creëerde in de bossen van Creccio in Italië een levende kerststal om de dorpelingen de geboorte van Christus in Bethlehem opnieuw te laten beleven. Velen volgden zijn voorbeeld. Eerst verschenen er kerststallen in kerken en paleizen, maar later stonden ze ook bij gewone mensen thuis.

De stal van Fransiscus was op ware grootte en bevatte levende dieren. Rond 1500 ontstonden ook miniatuur versies. Deze sets waren vaak gemaakt van hout of was, maar er zijn ook uiterst gedetailleerde aardewerken exemplaren.

Het aantal figuren verschilt sterk per land en traditie. Deze Delftsblauwe stal bevat de meest gebruikelijke personages: Maria, Jozef, Jezus, Os, Ezel, herder en een kudde schapen. De drie koningen zijn er ook, maar die komen eigenlijk pas op 6 januari bij de stal aan.

Afmeting: stal 18 x 11 x 9 cm, figuren 5 cm

Materiaal: karton

Details: eenvoudig in elkaar te zetten zonder schaar of lijm, uitgebreide bouwinstructie aan de binnenkant van de verpakking, stal, Maria, Jozef, Jezus in een kribbe, herder, 2 liggende schapen, 6 staande schapen, 3 koningen (Kaspar, Balthasar en Melchior) en 3 dromedarissen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen